maanantai 22. lokakuuta 2012

man's best friend

Mä en tiiä mistä alottaisin....
Kai siitä että mua suututtaa aivan helvetisti. Katueläimet siis. Tai siis niiden puolesta.
En vaa käsitä mitenkään, että miks niistä ei pidetä huolta? Mun päähän on istutettu ajatus, niinku aika monen muunkin ihmisen, että koira on IHMISEN PARAS YSTÄVÄ. No vittu ei siltä vaikuta tuolla turistipaikoissa.
Sudenkorento ei nyt liity tähän avautumiseen mitenkään, eikä pikku liskokaan. Mutta neki on eläimiä!!



Tää pikku kaveri nähtii Hanian keskustassa, se tallusteli tosi reippaana pitkin katuja yksinään. En sanois että se on mitenkään ylilaiha, mut oishan se kiva että sillä on joku joka ruokkii ja juottaa (muutakin kuin ihmisten jättämiä jämiä tai kuravettä!)
Myös tää karvaturri oli haniassa :) Niinku huomaa, sen turkki on ihan kuranen ja takussa tosta pyllystä! perkule. Ja ei se mikään normaalin kokoinen ole, eli ruokaa perkele!!! :(

Nää koirat ja kissat sun muut, elää niin paskoissa oloissa ettei mitään rajaa. Ne kävelee tien yli tosi fiksusti, ne on oppinut sen että kun autoja menee niin sinne ei mennä. Ne oikeesti kattoo niinku ihmiset, oikeelle vasemmalle ja vielä kerran oikeelle. Sit on myös niitä pikkusia, jotka ei vielä osaa, ja sit käy köpelösti. Eikä ketään paikallista kiinnosta yhtään. Ne kävelee kauppoihin ja ravintoloihin sisään, ja mitä työntekijät tekee - potkasee niitä persuksii ja huutaa ne pois. VITTU että pistää suututtaa. Mutsi on sanonu et jos sä ruokit kulkukissaa/koiraa, ni ne pysyy sun luona kokoajan, koska sä oot sen ainut ravintolähde. Niinku varmaa kaikille maailman ihmisille on niin sanottu. Ja se että 'niissä on kirppuja, älä koske' :(
Plataniaksessa oli yks semi vanha koira, joka siis tallaili siellä pitkin poikin huudeja. Sen turkki oli tosi takussa, kynnet aivan jumalattoman pitkät ja se oli kans aika laiha. Sit yks päivä oltiin rantsulla, niin mä näin sen siellä. Se käveli ihmisten luona rantatuolien seassa, ja kinu vettä ja ruokaa. Eihän se nyt merivettä voi juoda!! Ihmiset tyylii sylki sen päälle. Mä aloin itkee. En kestäny sitä näkyä.. Sit joku ihanaihanaihana nainen nappas jostain kipon ja kaatoi siihen vettä sille söpölle koirulille :) Se auttoi hetkellisesti,mut cmoon... se myös jatkuu. Vuosia.


 Ajattele, että tää kaikki on lähteny siitä että yksi koira/kissa on heitetty, jätetty tai lähtenyt kotoota ja jäänyt kadulle. Nyt ne lisääntyy kadulla ja kuolee kadulle. Ilman sitä, että kukaan jää kaipaamaan.
(meniks vähä liian diipiks? ehkä, sori. Mut tää on tosi surullinen aihe...)


 Tää kissaperhe oli yhen kujan varrella koko reissun ajan, ja AINA kun mentiin ohi niin mun oli pakko pysähtyy niiden kohdalle. Poikasia oli kolme ja pari aikuista. Vauvat leikki keskenään ja isommat otti arskaa. En sanois et noi kärsii, en tiiä kissoista sen vertaa.. Ja oon aina kyl ollu enemmän koiraihminen joten ei se nyt niin syvältä ottanu nähä noi siellä. Vaikka oli ne kyl niin söpöjä että oisin voinu pari misuu sieltä nappaa matkalaukkuun... :)



Mä en kestä.. Noi on niin suloisia.
Ehkä tähän kuvaan on hyvä lopettaa.. Jengi tais tajuu mun pointin?
Huomaa kynnet...........
<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti